Câteva plante care înfloresc şi într-un ghiveci foarte mic

Dacă locuieşti într-o garsonieră şi îţi plac mult florile. Problema este că nu ai suficient spaţiu astfel încât să te bucuri de coloritul şi parfumul lor. Cu toate acestea, soluţii există, mai ales că natura a dat naştere şi unor flori care pot fi frumoase şi într-un ghiveci mic, care să nu-ţi acapareze mult spaţiu. Aşadar, iată ce soluţii ai când nu beneficiezi de mulţi metri pătraţi.

ghiveci mic

Orhideele. Se numără printre plantele care nu au nevoie de un ghiveci prea mare, însă aceste flori sunt în general foarte mofturoase cu privire la umiditatea şi temperatura aerului. Trebuie doar să fii atentă la câteva reguli de îngrijire, după care te poţi bucura mult timp de frumuseţea lor.

Trandafiri miniaturali. În afară de faptul că acceptă şi un ghiveci mic, trandafirii miniaturali au şi un alt avantaj important: pot produce multe flori şi pot avea un frunziş relativ compact atunci când sunt tăiaţi şi îngrijiţi corect. Deci nu ezita să-i cultivi.

Violetă africană. La fel ca trandafirii miniaturali, violeta africană este disponibilă într-o varietate mare de culori, iar frunzişul şi florile oferă o pată de culoare frumoasă, chiar şi atunci când o cultivi într-un ghiveci cu adevărat mic. Necesită însă ceva mai multă îngrijire, mai ales pentru a menţine pământul din ghiveci la nivelul de umezeală preferat.

Cactus. Numeroase specii de cactus pot oferi flori superbe, în culori puternice, chiar dacă sunt plantate într-un ghiveci mic. În plus, cactusul este şi una dintre plantele cel mai uşor de îngrijit, având nevoie de foarte puţină apă şi atenţie.

Top
Abonează-te
X

Abonează-te!

Abonează-te să primeşti noutăţile direct pe adresa ta de email.

ClickWEB.ro